Nowy Wiedźmin ze szczegółami :: Sprawdź komentowany news.

Tutaj możesz komentować pojawiające się w naszym serwisie literackim wiadomości

Moderatorzy: Tigana, Shadowmage, Vampdey, Achmed

Re: Nowy Wiedźmin ze szczegółami

Postautor: Cerber108 » pt 29.11.2024 20:34

Wydania czerwonego się nie spodziewałem https://unikatksiazki.pl/fantasy/117096 ... ladka.html
Tylko czy to jest oficjalne czy jakaś samoróbka, bo jednak na wizualizacji nie widać kodu kreskowego, a ISBN taki sam jak w normalnym wydaniu.
Awatar użytkownika
Cerber108
Paladyn
Paladyn

Postautor: Shedao Shai » pt 29.11.2024 20:38

Fifroki z Supernowej się nie pochwaliły, ale mają być 3 wydania: pasujące do standardowej wersji (to, którego okładka jest wszedzie), pasujące do wydania serialowego i pasujące do wydania growego.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: Cerber108 » pt 29.11.2024 22:23

No i teraz będę musiał kupić... A Wiedźmin i inne otaczające go książki w miękkiej oprawie były tak idealnie dopasowane w regale, że od prawie 3 lat nic tam nie zmieniałem, gdzie twardymi żonglowałem notorycznie.
Awatar użytkownika
Cerber108
Paladyn
Paladyn

Postautor: Krzysiek » sob 30.11.2024 8:44

asymon pisze:Dzięki, byczq. Niby kosztuje 35 zł, ale z punktami mola książkowego 26,79.

Nawet i bez punktów te 35zł to nie jest tragedia. Obawiałem się większego skoku na kasę.

Shedao Shai pisze:Fifroki z Supernowej się nie pochwaliły, ale mają być 3 wydania: pasujące do standardowej wersji (to, którego okładka jest wszedzie), pasujące do wydania serialowego i pasujące do wydania growego.

To jest dramat jak oni się (nie) komunikują ze światem.

Cerber108 pisze:No i teraz będę musiał kupić... A Wiedźmin i inne otaczające go książki w miękkiej oprawie były tak idealnie dopasowane w regale, że od prawie 3 lat nic tam nie zmieniałem, gdzie twardymi żonglowałem notorycznie.

Po 3 latach przynajmniej bloki odkurzysz :mrgreen: Ja mam 2 pierwsze, białe, edycje więc pozostaje mi czekać czy znów ktoś obwolutą zabłyśnie ;) Choć chyba kupię ze 2 egzemplarze tego growego wydania bo coś mi się obiło o oczy, że Sezon burz z Koral miał dość mały nakład i teraz bywa cenny :mrgreen:
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Postautor: Cerber108 » sob 30.11.2024 10:09

Krzysiek pisze:Po 3 latach przynajmniej bloki odkurzysz :mrgreen:

Mam głębokie regały i te książki leżą w drugim rzędzie, poza tym zrobiłem bardzo małe przestrzenie pomiędzy krawędzią książek a kolejną półką, max. 2cm. Ale tak czy siak czyścić czyściłem, po prostu nie zmieniałem układu, a u mnie to wyczyn.
Awatar użytkownika
Cerber108
Paladyn
Paladyn

Postautor: Shedao Shai » ndz 01.12.2024 8:54

Alternatywne wydania można póki co kupić tylko na unikatksiazki.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: Cerber108 » ndz 01.12.2024 9:02

I to za pełne 65zł. Na drobne kawałeczki rozwala mnie fakt, że przytaczają sytuację Sezonu burz w czerwonym wydaniu i zachęcają do inwestowania. Dziś wszystko trzeba spekulować: konsole, gry, Lego, bilety, książki. Wydają czegoś niewiele, to 80% ląduje w "klimatyzowanych pomieszczeniach z kontrolą temperatury" cholernych handlarzy zamiast u ludzi, którzy faktycznie chcieliby z danej rzeczy korzystać. Nienawidzę ich jak mało kogo.
Awatar użytkownika
Cerber108
Paladyn
Paladyn

Postautor: Krzysiek » ndz 01.12.2024 13:14

Cyrku ciąg dalszy, pojawiły się zapowiedzi wydań na twardo, białej oraz czarnej, serialowej. Oczywiście znów tylko wybrany, dziwny sklep. Mało tego, tylko część wydań posiada bestiariusz. Tak, rozumiem. To może być zarezerwowane dla wersji tzw. kolekcjonerskich ale czarna, serialowa miękka też go ma, to dlaczego nie wszystkie? Dawno nie widziałem takiego syfu.
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Postautor: Whoresbane » ndz 01.12.2024 13:22

To teraz czekać tylko na szóste wydanie Rozdroży w nowym boxie z poprzednimi tomami :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Whoresbane
Lord
Lord

Postautor: Krzysiek » ndz 01.12.2024 13:34

Dokładnie do tego to zmierza;) byłby przykry zwrot akcji dla handlarzy gdy ten biały box też wydano ponownie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Postautor: Shedao Shai » ndz 01.12.2024 13:37

Ja to już nie wiem jaką wersję kupić :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: Krzysiek » ndz 01.12.2024 13:46

Shedao Shai pisze:Ja to już nie wiem jaką wersję kupić :D

Moim ulubionym wydaniem jest drugie białe. Mam też pierwodruki w komplecie. Oprócz tego pierwsze, czarne, kolekcjonerskie. Czyli nie mam szans kupić czegoś "pasującego" ;) W przedsprzedaży zamówiłem to standardowe bo tylko takie było no i, jak wspominałem, liczę, że znów pojawi się obwoluta do wydruku ;) Ale uwiera mnie trochę brak bestiariusza. No i chyba wypada też kupić coś do umieszczenia w:
Cerber108 pisze:"klimatyzowanych pomieszczeniach z kontrolą temperatury"

żeby za kilka lat sprzedać :mrgreen:
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Postautor: Shedao Shai » ndz 01.12.2024 14:07

Tak kombinuję, czy to twardookladkowe serialowe by nie pasowało do czarnego kolekcjonerskiego. Ale potem przypominam sobie, że co mi z tego, skoro "Sezon burz" i tak mam standardowy :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: historyk » ndz 01.12.2024 20:11

Krzysiek pisze:Cyrku ciąg dalszy, pojawiły się zapowiedzi wydań na twardo,
Oczywiście znów tylko wybrany, dziwny sklep. Mało tego, tylko część wydań posiada bestiariusz. Tak, rozumiem. To może być zarezerwowane dla wersji tzw. kolekcjonerskich ale czarna, serialowa miękka też go ma, to dlaczego nie wszystkie? Dawno nie widziałem takiego syfu.

Obstawiam, że to firma, która kupuje wydania SuperNowej, ściąga z nich okładkę i wkłada we własne okładki. Po czym sprzedaje z marżą co najmniej 100%.
Książę

Postautor: Krzysiek » pn 02.12.2024 6:50

To, chyba, byłby zbyt gruby wałek :wink: Książki mają na okładce logo wydawnictwa. Ja stawiam na jakieś bardziej lub mniej formalne powiązania personalne z SN. Być może nakłady tych "dodatkowych" wersji są na tyle małe, że nie ma sensu pchać ich do szerokiej dystrybucji i zdecydowano to sprzedać przez zaprzyjaźniony sklep.

Przy okazji, rozjaśniła się nieco sprawa bestiariusza. To są rysunki autora grafiki okładkowej, Michała Niewiary, do czarnego, "serialowego" wydania i tylko w tej wersji książki je znajdziemy.
Krzysiek
Rycerz
Rycerz

Poprzednia

Wróć do Komentarze i opinie