MAG na I półrocze 2025 :: Sprawdź komentowany news.

Tutaj możesz komentować pojawiające się w naszym serwisie literackim wiadomości

Moderatorzy: Tigana, Shadowmage, Vampdey, Achmed

Re: MAG na I półrocze 2025

Postautor: Shedao Shai » śr 30.10.2024 10:33

Vramin pisze:Do tego długo pracowałem jako inforobol we wsparciu usera i widzę duży opór materii przed korzystaniem z kontaktu.

No i czemu tak jest, jak myślisz?
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: historyk » śr 30.10.2024 10:38

Vramin pisze:Jawohl, Herr Historiker! Ostateczne rozwiązanie kwestii problemy stwarzającej księgarni jest słuszne und in ordnung! Jeden historyk, jedna księgarnia, cztery książki!

Mogę wyłączyć komputer - dziś już nic glupszego nie przeczytam.
Książę

Postautor: Vramin » śr 30.10.2024 11:24

historyk pisze:
Vramin pisze:Jawohl, Herr Historiker! Ostateczne rozwiązanie kwestii problemy stwarzającej księgarni jest słuszne und in ordnung! Jeden historyk, jedna księgarnia, cztery książki!

Mogę wyłączyć komputer - dziś już nic glupszego nie przeczytam.

Idąc tym tropem, nawet go nie włączaj by wszyscy inni nie musieli.

Shedao Shai pisze:
Vramin pisze:Do tego długo pracowałem jako inforobol we wsparciu usera i widzę duży opór materii przed korzystaniem z kontaktu.

Ja to wiem, ale niestety nie mogę o tym dyskutować by nie dyskryminować osób dalekowschodniej proweniencji.
Vramin
Najemnik
Najemnik

Postautor: Bibi King » śr 30.10.2024 11:29

Dalekowschodniej? Znaczy - Chiny, Korea, Japonia? Kto by pomyślał...
Bibi King
Lord
Lord

Postautor: Whoresbane » śr 30.10.2024 11:50

Starczy tego spamu i przekomarzania się
Obrazek
Awatar użytkownika
Whoresbane
Lord
Lord

MAG na I półrocze 2025

Postautor: Tigillo » śr 30.10.2024 17:43

@hIstoryk: u mnie podobna sytuacja, do wyboru 3 paczkomaty, nie najbliższe które ewentualnie by mi pasowały, listy nie da się załadować, strona się wiesza, nigdy nie próbowałem odczekać tej minuty o której piszecie. Odswierszam i zabawa od nowa z zamówieniem. Ja to wybieram inny paczkomat a w opisie piszę numer mojego ulubionego paczkomatu, zawsze Mag poprawnie mi wysyła, aczkolwiek wolałbym żeby to inaczej wyglądało jak w każdym innym sklepie internetowym :)
Tigillo
Paladyn
Paladyn

Postautor: asymon » śr 30.10.2024 18:47

Shedao Shai pisze:

Bo to niewiele zmienia?

Jako stary ewangelista ebookowy, członek wrzaskliwej mniejszości, regularnie piszę maile na adres kindle-feedback@amazon.com, gdzie proszą żeby wrzucać propozycje zmian, czy dodatkowych "ficzerów". Od kilkunastu lat (serio) męczę o polski język na kindle, lub chociaż polską klawiaturę, żeby się dało wyszukiwać w tekście polskie słowa typu "łódź" czy "żółty". Namawiam innych, nawróconych, żeby też pisali.

Jak myślisz @Vramin, co dały moje regularne kontakty? Otóż nic, **** mi w ****. Nowe kindle pojawiły się w październiku, jest nowy soft, a polskiej klawiatury jak nie było tak nie ma. A jest to pewnie kilkanaście roboczogodzin średnio rozgarniętego programisty java plus testy. Ale cóż, napiszę jeszcze raz.

I do Maga też napiszę, a co. Choć mnie pewnie zleją, bo nie jestem wiernym klientem, zostawiających u nich tłuste kanapki z hajsem. Wygodniej mi kupować w Świecie Książki z odbiorem osobistym, mam po drodze do/z pracy, a w sklepie Maga zwykle mam problem ze skompletowaniem paczki, bo czytam głównie ebooki. :P
The square root of three equals two for large values of three.
- found in a bathroom in the Cornell Physics department -
Awatar użytkownika
asymon
Książę
Książę

Postautor: Shedao Shai » śr 30.10.2024 19:02

Pisanie maili do Amazona z feedbackiem?

Wyobrażam sobie, że jak widzisz wiatrak, to wyciągasz kopię i szukasz konia :wink:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wielki Książę
Wielki Książę

Postautor: Bibi King » śr 30.10.2024 19:31

To i tak pół biedy. Mógłby wyciągać konia i szukać kopii.

Ale poza tym to fakt, Amazon to jest taki tytan, że w żadne feedbacki nie wierzę.
Bibi King
Lord
Lord

Postautor: Janusz S. » czw 31.10.2024 6:27

Shedao Shai pisze:Wyobrażam sobie, że jak widzisz wiatrak, to wyciągasz kopię i szukasz konia :wink:

Wykorzystanie literatury w praktyce polemicznej. To lubię :cheer:
Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć. G. Orwell
Awatar użytkownika
Janusz S.
Monarcha
Monarcha

Postautor: Vramin » czw 31.10.2024 8:57

asymon pisze:
Shedao Shai pisze:

Bo to niewiele zmienia?

Jako stary ewangelista ebookowy, członek wrzaskliwej mniejszości, regularnie piszę maile na adres kindle-feedback@amazon.com, gdzie proszą żeby wrzucać propozycje zmian

Zgadza się. Tylko nie mylmy dwóch różnych spraw. Bo pomyłka w numerze paczkomatu to incydent i takie rzeczy wsparcie powinno załatwić od ręki. A jeśli nie to rzeczywiście problem. I niechęć do kontaktu w takich prostych sprawach miałem na myśli.

Natomiast to o czym piszesz to wniosek o zmianę (nie wiem jak przetłumaczyć Change Request by sensownie brzmiało) i tu wsparcie pomoże niewiele. Bo nawet jeśli takie zgłoszenie dostanie, to tylko przekaże wyżej a tam to pewnie zależy czy nam się chce i opłaca. I czy System (celowo z wielkiej) pozwoli, bo z tym też bywa różnie.
Vramin
Najemnik
Najemnik

Postautor: nosiwoda » czw 31.10.2024 9:24

Shedao Shai pisze:Pisanie maili do Amazona z feedbackiem?

Wyobrażam sobie, że jak widzisz wiatrak, to wyciągasz kopię i szukasz konia :wink:

Od pół roku próbuję uzyskać od amazona faktyczną, realną pomoc w przeprowadzeniu procedury włączenia Amazon Music, które mam w pakiecie i o którym amazon mi namolnie przypomina co miesiąc w mailu "masz niewykorzystaną usługę...". No mam, bo gdy instaluję appkę i próbuję odpalić jakikolwiek kawałek, to pokazują mi się na zmianę dwa numery błędów, a czatowanie z saportem budzi jedynie frustrację, bo to, co sugerują, nie działa, a ja po pół godzinie tracę cierpliwość.
This space-time continuum is ruled by Pa Gorg, Ma Gorg and Junior Gorg.
Awatar użytkownika
nosiwoda
Monarcha
Monarcha

Postautor: Shadowmage » czw 31.10.2024 9:27

100% zadowolonych klientów!
Każdy czytelnik ma takiego diabła, na jakiego zasłużył.
Arturo Perez-Reverte, "Klub Dumas"
Awatar użytkownika
Shadowmage
Cesarz
Cesarz

Postautor: nosiwoda » czw 31.10.2024 10:24

Oczywiście! Gdy się zlikwiduje możliwość składania skarg, to tak zwykle wychodzi :D
This space-time continuum is ruled by Pa Gorg, Ma Gorg and Junior Gorg.
Awatar użytkownika
nosiwoda
Monarcha
Monarcha

Postautor: Bibi King » czw 31.10.2024 10:50

Amazon znów udowodnił, że jest niesamowity. Zamówiłem coś w amazon.de. Poprosiłem o nr do śledzenia przesyłki. Strona WWW jest po polsku, więc napisałem po polsku. Po namyśle dokleiłem to samo (raptem jedno zdanie) po angielsku. Po niemiecku nie szprecham, autotranslację sobie darowałem, pomyślałem, że dadzą radę. I czekam. I przychodzi odpowiedź. Po włosku.
Bibi King
Lord
Lord

Postautor: Shadowmage » pt 01.11.2024 9:25

Ale czy zrozumieli? Czy parla italiano per favore? (czy jak to będzie po ichniemu).
Każdy czytelnik ma takiego diabła, na jakiego zasłużył.
Arturo Perez-Reverte, "Klub Dumas"
Awatar użytkownika
Shadowmage
Cesarz
Cesarz

Postautor: asymon » pt 01.11.2024 10:54

Jako, że strona mag-sklep.pl stoi na platformie Shoper, sprawdziłem jak to wygląda w innych sklepach (można poklikać, jak się komuś chce, da się przejść do wysyłki bez rejestracji w sklepie).

Np. sklep Andrzeja Mleczki ma sugerowane kilka najbliższych paczkomatów po podaniu kodu pocztowego, ale można wyświetlić mapkę. Kobold Defense ma listę podobną do tej na stronie Maga, tyle że działa: w mgnieniu oka można wyszukać paczkomat po nazwie miejscowości, kodzie pocztowym, czy numerze (paczkomatu).

Moim zdaniem kwestia decyzyjności, nie technikaliów, w Shoperze są gotowe szablony do tego.
The square root of three equals two for large values of three.
- found in a bathroom in the Cornell Physics department -
Awatar użytkownika
asymon
Książę
Książę

Poprzednia

Wróć do Komentarze i opinie