Moderatorzy: Tigana, Shadowmage, Vampdey, Achmed
Janusz S. pisze:Rebis potraktował ten cykl tak samo jak Feista, czyli olał.
grzyb39 pisze:Skoro został tu wywołany Feist. Jest to coś warte? Chodzi mi o to czy jest akacja ,coś się dzieje a nie tylko lanie wody o niczym tylko podlane sosem o magii.
asymon pisze: "Magician", u nas rozdzielone na dwa tomy "Adept magii" i "Mistrz magii".
nosiwoda pisze:No, nie, akurat ja Imperium czytałem w 2013 (pamiętam, bo kupiłem w Lublinie na przecenie w empiku, gdy się przygotowywałem do egzaminu radcowskiego, więc oczywiście czytałem fantasy). Czyli byłem już mocno zblazowany.
historyk pisze:asymon pisze: "Magician", u nas rozdzielone na dwa tomy "Adept magii" i "Mistrz magii".
Oryginalnie też jest rozdzielony. Pierwsze oryginalne wydanie było ostro poobcinane przez redaktora - to był debiut Feista, więc nikt się nie rozczulał nad jego dokonaniami To wyszło w 1982 roku. Ale już wznowienie z 1986 podzielono na Magician: Apprentice i Magician: Master. A jeszcze później, w 1992 wydano wersję autorsko-redakcyjną (Feist przywrócił niektóre wywalone fragmenty, ale w przypadku innych uznał, że redaktor miał rację i te pominął).
Luc du Lac pisze:wontek
asymon pisze:Jak czytałem w wieku ~35 lat, to nie dałem rady, chodzi mi o pierwszy-pierwszy tom całości, czyli "Magician",
(...)
To może masz nisko poprzeczkę zawieszoną, nie oceniam ¯\_(ツ)_/¯ Ja nie dałem rady.
historyk pisze:Luc du Lac pisze:wontek
Zraniłeś moje serce i oczy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość